
Urządzenia i Akcesoria
Mapo tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portion
Składniki
-
pork mince100 g
-
light soy sauce1 tbsp
-
ground white pepper1 tsp
-
rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
-
garlic cloves3
-
vegetable oil2 tsp
-
silken tofu (approx. 2 boxes), cut into pieces (approx. 1.5 cm)600 g
-
oyster sauce2 tbsp
-
chilli broad bean paste (e.g. Sichuan chilli bean paste)2 tbsp
-
salt¼ tsp
-
sesame oil, toasted2 tsp
-
spring onions chopped, to garnish2
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
146 kcal /
612 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Sesame Crème
10 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Yam Rice
45 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min