
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onions, cubed (1 in.)
- 3 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz carrots, sliced in rounds (½ in.)
- 4 oz celery, chopped (¾ in.)
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 8 oz portobello mushrooms, stem and gills removed, cubed (1 in.)
- 6 oz red wine
- 16 oz baby red potatoes, quartered
- 8 oz vegetable broth
- 1 oz tomato paste
- ½ tsp Italian seasoning
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 oz frozen green peas, thawed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 402 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Sausage and Lentil Stew
1 godz. 15 min
Pasta Primavera
50 min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1 godz. 10 min
Greek Vegetables
1 godz.
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 min
Greek Lentils and Rice
35 min
Lentil Loaf
1 godz. 10 min