
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onions cubed (1 in.)
- 3 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz carrots sliced in rounds (½ in.)
- 4 oz celery chopped (¾ in.)
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 8 oz portobello mushrooms stem and gills removed, cubed (1 in.)
- 6 oz red wine
- 16 oz baby red potatoes quartered
- 8 oz vegetable broth
- 1 oz tomato paste
- ½ tsp Italian seasoning
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 oz frozen green peas thawed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 186 kcal / 778 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 402 mg