Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onions, cubed (1 in.)
- 3 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz carrots, sliced in rounds (½ in.)
- 4 oz celery, chopped (¾ in.)
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 8 oz portobello mushrooms, stem and gills removed, cubed (1 in.)
- 6 oz red wine
- 16 oz baby red potatoes, quartered
- 8 oz vegetable broth
- 1 oz tomato paste
- ½ tsp Italian seasoning
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 oz frozen green peas, thawed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 402 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant and Tomato Pasta
45min
Broccoli Red Lentil Soup
30 dk
Sausage and Lentil Stew
1sa 15 dk
Vegetable Stroganoff
30 dk
Vegetarian Chili
50 Min
Ratatouille
40 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35min
Mushroom Stroganoff
30 dk
Vegetarian Burger
1sa 15 dk
Cornbread Pie
1 godz. 25 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Greek Lentils and Rice
35min