Tuscan White Bean Stew

Tuscan White Bean Stew

4.7 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • cabbage cut into pieces
    8 oz
  • lacinato kale center stem removed, cut into pieces
    4 oz
  • zucchini cut into pieces
    1 ½ oz
  • carrot cut into pieces
    1 ½ oz
  • celery stick cut into pieces
    1 ½ oz
  • yellow onion cut into pieces
    1 ½ oz
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    1 oz
  • canned diced tomatoes drained
    14 oz
  • Parmesan cheese rinds (see Tip)
    1 oz
  • vegetable broth
    32 oz
  • canned cannellini beans drained
    14 oz
  • fresh basil leaves
    6
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • fresh ground pepper
    2 pinches
  • sourdough bread
    4 slices
  • garlic clove
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 643.3 kcal / 2691.6 kJ
Białko 28.1 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 106.5 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 1164 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...