Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz cabbage, cut into pieces
- 4 oz lacinato kale, center stem removed, cut into pieces
- 1 ½ oz zucchini, cut into pieces
- 1 ½ oz carrot, cut into pieces
- 1 ½ oz celery stick, cut into pieces
- 1 ½ oz yellow onion, cut into pieces
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 14 oz canned diced tomatoes, drained
- 1 oz Parmesan cheese rinds (see Tip)
- 32 oz vegetable broth
- 14 oz canned cannellini beans, drained
- 6 fresh basil leaves
- ¼ tsp salt, to taste
- 2 pinches fresh ground pepper
- 4 slices sourdough bread
- 1 garlic clove
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2691.6 kJ / 643.3 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 1164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1h 45min
Chickpea Ratatouille
1 Std.
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1 Std. 15 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1 Std. 50 Min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 Std. 10 Min
Mushroom Taco Filling
35min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Pumpkin Chili
50min
Spring Garden Minestrone Soup
50min