Urządzenia i Akcesoria
Hungarian Mushroom Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
yellow onions quartered7 oz
-
unsalted butter in pieces1 oz
-
all-purpose flour1 oz
-
smoked paprika1 tbsp
-
sweet paprika2 tsp
-
turmeric powder2 tsp
-
fresh mushrooms (e.g. cremini, button, boletes), sliced18 oz
-
white wine1 ½ oz
-
water18 oz
-
whole milk8 oz
-
vegetable stock paste2 tsp
-
dried dill1 ½ tsp
-
tomato paste1 tbsp
-
lemon juice, freshly squeezed (opcjonalnie)2 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
-
fresh dill to serve4 sprigs
-
sour cream to serve4 tbsp
-
lemon sliced, to garnish1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
350.3 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
785.8 kJ /
187.8 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Asparagus Cream Soup
25 Min
Grisons Barley Soup
55 Min
Split Pea Soup
2 Std. 10 Min
Split Pea Soup
1 Std. 25 Min
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Pea Soup
30 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 Min
Chunky Vegetable Barley Soup
1 Std.
Mushroom and Wild Rice Soup
30 Min
Carrot Ginger Soup
20 Min
French Onion Soup
1 Std. 10 Min
Butternut Squash and Apple Soup
30 Min