Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz vegetable oil
- 2 garlic cloves
- 2 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 dried red chili, stem removed, seeds optional
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ tsp cumin seeds
- 2 tbsp tomato paste
- 8 oz sweet potatoes, diced (1 in.)
- 7 oz vegetable stock
- ¼ tsp salt, to taste
- 3 oz broccoli florets, cut small
- fresh cilantro, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1761.8 kJ / 421.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 827 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 Min
Veggie Loaded Pasta Sauce
30 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1 Std.
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1sa 15 dk
Maple Oatmeal with Apples and Blueberries
20 min
Lentil Salad
35 min
Potato Curry Soup
35 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 Std.
Mushroom and Wild Rice Soup
30 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 Std.