Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz vegetable oil
- 2 garlic cloves
- 2 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 dried red chili, stem removed, seeds optional
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ tsp cumin seeds
- 2 tbsp tomato paste
- 8 oz sweet potatoes, diced (1 in.)
- 7 oz vegetable stock
- ¼ tsp salt, to taste
- 3 oz broccoli florets, cut small
- fresh cilantro, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1761.8 kJ / 421.1 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 827 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Salad
5 Min
Veggie Loaded Pasta Sauce
30min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Vegetarian Chili
50min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Tuscan White Bean Stew
1 Std.
Chickpea Ratatouille
1 Std.
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Black Tahini Banana Bread
1 Std. 20 Min
Curried Lentils
5 Std. 15 Min