
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onion quartered
- 1 garlic clove
- ½ oz oil
- 2 oz green curry paste
- ⅛ tsp ground cardamom
- ⅛ tsp mustard seeds
- 1 oz fresh lemongrass in thirds
- 1 heaping tsp vegetable stock paste
- 6 oz water
- 1 can coconut milk (approx. 14 oz)
-
14
oz butternut squash peeled and cubed (1 in.)
lub 14 oz kabocha squash peeled and cubed (1 in.) - ½ tsp salt
- 5 oz zucchini cubed (1 in.)
- 8 oz cauliflower florets
- 3 oz red bell pepper cubed (1 in.)
- 1 can garbanzo beans (approx. 16 oz), drained
- mint leaves sliced, to garnish
- 1 lime quartered, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 463.4 kcal / 1938.7 kJ
- Białko
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Błonnik
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Sód
- 717.4 mg
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
Indian Vegetable Curry
50 min
Pumpkin Chili
50 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 godz. 5 min
Black Bean Walnut Patties
35 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min
Vegetarian Chili
50 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min