Tranche aux prunes

Tranche aux prunes

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 morceaux

Składniki

  • 125 g de lait
  • ½ cube de levure fraîche (20 g)
  • 50 g de sucre
  • 350 g de farine blanche plus un supplément pour fariner le plan de travail
  • 50 g de beurre non salé en morceaux
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel fin
  • de la farine blanche
  • 2 c. à soupe de sucre glace
  • ½ - 1 c. à café de cannelle, moulue
  • 1300 - 1500 g de prunes coupées en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 3 g
Kalorie 567 kJ / 135 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...