Tranche aux prunes

Tranche aux prunes

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 morceaux

Składniki

  • de lait
    125 g
  • de levure fraîche (20 g)
    ½ cube
  • de sucre
    50 g
  • de farine blanche plus un supplément pour fariner le plan de travail
    350 g
  • de beurre, non salé en morceaux
    50 g
  • oeuf
    1
  • de sel fin
    1 pincée
  • de la farine blanche
  • de sucre glace
    2 c. à soupe
  • de cannelle, moulue
    ½ - 1 c. à café
  • de prunes coupées en deux
    1300 - 1500 g

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 135 kcal / 567 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...