Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'amandes
- 200 g de sucre
-
20
g de sucre vanillé, maison
lub 1 sachet de sucre vanillé - 2 blancs d'œufs
- 10 g de liqueur d'amande, par ex. Amaretto
- 2 gouttes d'arôme d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 47 kJ / 11 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Pain bis en cocotte
2h 25min
Tartare de légumes
25 min
Canestrelli
Brak ocen
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Baisers au chocolat et noisettes
1h 25min
Pain paysan
3h
Tresse russe aux canneberges
3h
Tarte au vin cuit
45 min
Gâteau de Linz
1h
Gâteau du Vully
2h 30min
Cuchaule
2h 30min