Poulet à la sauce à l'œuf et aux amandes

Poulet à la sauce à l'œuf et aux amandes

3.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 100 g d'amandes crues grillées
  • 2 œufs durs
  • 100 g d'huile d'olive extra vierge
  • 300 g d'oignons en morceaux
  • 3 gousses d'ail
  • 1200 g de hauts de cuisses de poulet, avec peau et os
  • 200 g de vin blanc
  • 50 g d'eau
  • 1 pincée de filaments de safran
  • 1 c. à café de sel
  • 2 feuilles de laurier, sèches
  • 1 pincée de poivre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 50.62 g
Kalorie 2312 kJ / 553 kcal
Tłuszcz 35.92 g
Węglowodany 5.17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...