Poulet à la sauce à l'œuf et aux amandes

Poulet à la sauce à l'œuf et aux amandes

3.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • d'amandes crues grillées
    100 g
  • œufs durs
    2
  • d'huile d'olive extra vierge
    100 g
  • d'oignons en morceaux
    300 g
  • gousses d'ail
    3
  • de hauts de cuisses de poulet, avec peau et os
    1200 g
  • de vin blanc
    200 g
  • d'eau
    50 g
  • de filaments de safran
    1 pincée
  • de sel
    1 c. à café
  • feuilles de laurier, sèches
    2
  • de poivre
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 553 kcal / 2312 kJ
Białko 50.62 g
Tłuszcz 35.92 g
Węglowodany 5.17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...