Blancs de poulet à la pizzaiola

Blancs de poulet à la pizzaiola

4.7 122 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 800 g de blancs de poulet, sans peau
  • ½ c. à café de sel au goût
  • ½ c. à café de poivre noir au goût
  • 200 g d'edam ou d'un autre fromage à pâte mi-dure (par ex. gruyère, emmental, fontina), en morceaux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 150 g d'oignons en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 600 g de tomates pelées en dés, en boîte ou fraîches
  • 1 c. à café bombées de pâte de bouillon
    1 de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 1 c. à café de sucre
  • 1 ½ c. à café d'origan séché

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 41 g
Kalorie 1386 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...