
Wersje kompatybilne
Salade de pâtes au thon et vinaigrette au basilic
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 2 c. à café de sel fin
- 400 g de pâtes sèches, type Penne (ou un autre type de pâtes courtes)
- 210 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 gousses d'ail
- 350 g de thon, en boîte dans la saumure ou à l'eau, égoutté
- 150 - 250 g de tomates cerise coupées en deux
- 20 g de feuilles de basilic frais
- 80 g de vinaigre
- 1 pincée de poivre noir, fraîchement moulu
- 10 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 115 kcal / 483 kJ
- Białko
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Węglowodany
- 7.3 g