![Farfalle sauce aux petits pois et jambon Farfalle sauce aux petits pois et jambon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFB0E930-3906-4086-A62F-B455A72E1625/Derivates/a05c019f-f460-4322-9f7d-a3f58c166a6c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 oignons de printemps, coupés en deux
- 1 petit morceau de gingembre, frais
- 300 g de petits pois surgelés
- 120 g d'eau
-
½
cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub ½ c. à café de bouillon de légumes instantané, fait maison - ½ c. à café de sel
- 320 g de pâte sèche, type farfalle
- 1 sachet de safran en poudre
- 20 g de beurre
- 150 g de jambon cru doux, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini aux poivrons
50 Min
Risotto au safran de Mund
45 Min
Tagliolini à la courge
1 godz. 20 min
Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises
30 Min
Macaronis à la montagnarde
30 Min
Gratin de cornettes
50 Min
Linguine à la carbonara de courgettes
30 Min
Sauce aux légumes pour les pâtes
40 Min
Spaghetti tomates et lardons
35 min
Salade de cornettes
30 Min
Tortiglioni saumon et crevettes
40 Min
Carbonara végétarienne
30 Min