Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes crues
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de sel
- 100 g de panure, de pain blanc (de la veille)
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
- 30 g de vinaigre de sherry
- 800 - 1000 g d'eau, froide
- 20 - 30 de raisins blancs, pelés (pour décorer)
- 30 g d’amandes, effilées et grillées, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de courge au gingembre, lait de coco et pois chiches rôtis (12 portions)
40min
Crème de bettes
35 Min
Séré aux herbes
10 min
Salade de radis et d'épinards
15min
Soupe céleri-pomme
30min
Gnocchi de ricotta et betteraves
1h 30min
Mousse au thon
10 min
Digestif au fenouil
10 min
Soupe au potiron, chou-fleur et chou romanesco
45min
Crème d'haricots marocaine
35 Min
Cheesecake au citron et crunch aux noisettes
4 Std. 35 Min
Gâteau aux carottes argovien
2h