Soupe à l'huile d'olive, à l'ail et aux amandes

Soupe à l'huile d'olive, à l'ail et aux amandes

2.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions

Składniki

  • 200 g d'amandes crues
  • 2 gousses d'ail
  • 1 c. à café de sel
  • 100 g de panure de pain blanc (de la veille)
  • 70 g d'huile d'olive extra vierge
  • 30 g vinaigre de sherry
  • 800 - 1000 g d'eau froide
  • 20 - 30 de raisins blancs pelés (pour décorer)
  • 30 g d’amandes effilées et grillées, pour décorer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.73 g
Kalorie 1696 kJ / 406 kcal
Tłuszcz 34.74 g
Węglowodany 13.47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...