Soupe à l'huile d'olive, à l'ail et aux amandes

Soupe à l'huile d'olive, à l'ail et aux amandes

2.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions

Składniki

  • d'amandes crues
    200 g
  • gousses d'ail
    2
  • de sel
    1 c. à café
  • de panure de pain blanc (de la veille)
    100 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    70 g
  • de vinaigre de sherry
    30 g
  • d'eau froide
    800 - 1000 g
  • de raisins blancs pelés (pour décorer)
    20 - 30
  • d’amandes, effilées et grillées, pour décorer
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 406 kcal / 1696 kJ
Białko 9.73 g
Tłuszcz 34.74 g
Węglowodany 13.47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...