![Soupe au vin de Soleure Soupe au vin de Soleure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/78630c11-d1f0-40ed-b46b-33e428eb44cc/Derivates/3ad020ed-1d2a-4d0e-8305-d8ba03b6210b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de carottes, en morceaux (3 cm)
- 100 g de poireau, coupé en morceaux (3 cm)
- 400 g d'eau
- 300 g de vin blanc (Chasselas p. ex.)
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 100 g de demi-crème
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de poudre de paprika
- 1 pincée de sel, selon les goûts
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- ½ bouquet de ciboulette fraîche (10 g), ciselée
- 1 pâte feuilletée, rectangulaire abaissée (25 cm x 42 cm)
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1976 kJ / 473 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulades au fromage et jambon
55min
Fromage d’Italie pané
40min
Croissants aux noisettes
1 godz. 40 min
Émincé à la zurichoise
50min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Spätzlis à la grisonne
45min
Tourte au séré et aux fraises
2 godz. 50 min
Pain paysan
3 godz.
Risotto au safran de Mund
45min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Rösti bernois
40min
Tresse bernoise
1h 45 min