![Soupe de lentilles vertes Soupe de lentilles vertes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51c2a5ea-de86-4535-b063-5bed86abdce0/Derivates/5e5178ad-f795-4a00-b511-7dd0283666fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g d'eau
- 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches
Le jour même
- 200 g de lardons
- 100 g de carotte, coupée en rondelles
- 100 g de blanc de poireau, coupé en rondelles
- 700 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 1 cube de bouillon de légumes
- 10 g de vinaigre de vin
- 4 saucisses de Strasbourg, coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 510 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe à l'oignon
1 Std. 10 Min
Soupe danoise aux pois cassés
1 godz.
Velouté de légumes
35 min
Soupe des hortillons
1 godz. 15 min
Minestrone
45 min
Velouté de potiron et crevette
35 min
Soupe au chou
45 min
Soupe de champignons aux pâtes fraîches
45 min
Soupe de haricots blancs
20 min
Velouté aux saveurs marocaines
35 min
Soupe corse
13sa 15 dk
Soupe rustique
12h