Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g d'eau
- 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches
Le jour même
- 200 g de lardons
- 100 g de carotte, coupée en rondelles
- 100 g de blanc de poireau, coupé en rondelles
- 700 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 1 cube de bouillon de légumes
- 10 g de vinaigre de vin
- 4 saucisses de Strasbourg, coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 510 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone
45 Min
Soupe de haricots blancs
20 Min
Soupe de champignons aux pâtes fraîches
45 Min
Minestrone de légumes verts
1 Std.
Soupe complète végétarienne
30 Min
Soupe à l'oignon
1 Std. 10 Min
Minestrone de légumes aux petites pâtes
55min
Soupe rustique
12h
Soupe aux nouilles chinoises
45 Min
Soupe des hortillons
1 Std. 15 Min
Velouté de potiron et crevette
35 Min
Soupe danoise aux pois cassés
1 Std.