![Ramequins aux épinards et aux œufs Ramequins aux épinards et aux œufs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E66FC4C-A63E-4EC7-87E1-E7F46F481B4F/Derivates/E40EF44F-B184-4E04-A64A-D8B3487EDDB9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de feuilles d'épinards surgelées, décongelées
- 50 g de fromage à pâte dure à râper (par ex. gruyère, cheddar, parmesan)
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine
- 500 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre noir
- 6 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1 Std. 15 Min
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Biscuits aux amandes
40min
Velouté de tomates et de courges
25 menit
Penne aux maquereaux, tomates-cerises et herbes aromatiques
35min
Spaghettis à la carbonara
30min
Mélange blettes-pommes de terre aux œufs pochés
45min
Riz au mélange de légumes
55 Min
Quiche aux 4 fromages
45min
Carbonara végétarienne
30min
Tarte à l'oignon
1 Std. 15 Min
Haricots verts aux tomates et au persil
55 Min