Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de feuilles d'épinards surgelées, décongelées
- 50 g de fromage à pâte dure à râper (par ex. gruyère, cheddar, parmesan)
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine
- 500 g de lait
- 30 g de beurre
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre noir
- 6 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche poireaux-lard
1h
Petits pois et carottes
35 min
Risotto aux épinards et asperges
40 min
Curry thaï rapide au poulet
40 min
Risotto au poireau
40 min
Lasagne verdi
1h 15min
Pizza aux poivrons
1sa 55 dk
Couscous à l'orange et au saumon à la vapeur
35 min
Confiture d’ananas et de gingembre
40 min
Tartelettes aux légumes
55 min
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45 min
Farfalle asperges, lardons et safran
35 min