Pizza aux épinards et fromage de brebis

Pizza aux épinards et fromage de brebis

4.4 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Pâte
  • de farine
    350 g
  • d'eau
    200 g
  • de levure boulangère fraîche (20 g)
    ½ cube
  • de sel
    1 c. à café
  • d'huile d'olive
    25 g
  • de sucre
    1 pincée
Garniture
  • de mozzarella en dés
    250 g
  • de fromage de brebis (feta ou mizithra) en dés
    200 g
  • de tomates pelées
    400 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ¼ c. à café
  • de basilic frais uniquement les feuilles lavées et essorées
    2 brins
  • d'origan séché
    1 c. à café
  • oignon (env. 70 g), coupé en deux
    1
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de feuilles d'épinards, surgelées décongelées puis essorées
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 598 kcal / 2944 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...