Steamed Pork Patty with Salted Egg

Steamed Pork Patty with Salted Egg

3.3 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 portions

Składniki

  • lean pork fillets partially frozen, cut in cubes (1 cm)
    180 g
  • pork fat partially frozen, cut in cubes (1 cm)
    120 g
  • pickled cucumber cut in pieces
    80 g
  • homemade chicken stock powder
    ¼ tsp
  • sesame oil plus extra for greasing
    1 tbsp
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • tapioca starch
    ¾ tsp
  • white pepper powder
    1 pinch
  • ice water
    5 tbsp
  • salted egg yolk
    2
  • water
    800 g
  • fresh coriander leaves only, to garnish
    1 sprig

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18.7 g
Kalorie 1707.1 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 33.5 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...