Wersje kompatybilne
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g water, extra 2 tbsp water for mixing in Step 5
- 3 tbsp vegetable oil
- 1 tsp salt
- 300 g broccoli, rinsed, cut in florets
- 2 garlic cloves
- 8 dried Chinese mushrooms, soaked to soften, stems removed
- 100 g beancurd sheets, dried
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 ½ tbsp light soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 ½ tsp sugar
- ½ tsp sesame oil
- ½ tsp white pepper powder
- 1 tbsp cornflour (starch)
- 5 g wolfberries (goji) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 944 mg
Alternatywne przepisy
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5 min
Ginger sesame oil chicken
25min
Mock Fin Soup
35min
Hand Ripped Cabbage
20min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Stir Fried Whole Fish
20min
Oil-free honey chicken wings
50 min.
Cantonese Steamed Fish
40 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Tomato-egg soup
20min
Teochew Seafood Porridge
45min