Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g medium-sized prawns, deveined and patted dry with paper towels
- 350 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 3 cm fresh ginger, cut in thin strips
- 150 g water
- 10 g black rice vinegar (opcjonalnie)
- 10 Chinese red dates, rinsed and pitted
- 10 g dang gui (Chinese angelica root), cut in slices
- 1 tbsp wolfberries (goji), soaked to soften
- 2 tsp chicken stock powder
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1982 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15 Min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Tomato-egg soup
20 min
Yam Rice
45 min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Sesame Crème
10min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Steamed Pork Patty With Rice
25 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
White Radish Pork Rib Soup
3h