Urządzenia i Akcesoria
Drunken Herbal Prawns
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
6 portions
Składniki
-
medium-sized prawns deveined and patted dry with paper towels800 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)350 g
-
salt1 ½ tsp
-
sugar½ tsp
-
fresh ginger cut in thin strips3 cm
-
water150 g
-
black rice vinegar (opcjonalnie)10 g
-
Chinese red dates rinsed and pitted10
-
dang gui (Chinese angelica root) cut in slices10 g
-
wolfberries (goji) soaked to soften1 tbsp
-
chicken stock powder2 tsp
-
fresh coriander chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1982 mg
Białko
24 g
Kalorie
878 kJ /
210 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reunion Dishes
13 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 godz. 15 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Mapo tofu
15 min
Steamed Pork Patty With Rice
25 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Rice Wine Chicken
30 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 godz. 10 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min