Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g chicken feets, halved at joints, claws removed
- hot water, to blanch
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 80 g abalone (6-8 pieces), rinsed, scored
- 1 slice fresh ginger
- 1 piece star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon stick
- 20 g cooking oil
- 1 garlic clove
- 25 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 100 g water
- 40 g lump sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2043.3 kJ / 488.3 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Rice Wine Chicken
30min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Chicken porridge with century egg
30min
Steamed Tapioca Kuih
50min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20 min
Salted Vegetables Duck Soup
2h 5min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Salted Fish Pork Belly
30min
Homemade Fish Ball Soup
2h