Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g chicken feets, halved at joints, claws removed
- hot water, to blanch
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 80 g abalone (6-8 pieces), rinsed, scored
- 1 slice fresh ginger
- 1 piece star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon stick
- 20 g cooking oil
- 1 garlic clove
- 25 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 100 g water
- 40 g lump sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2043.3 kJ / 488.3 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15 Min
Dried Shrimp Sambal
55min
Lemon Chicken
25 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Homemade Soy Milk
35 Min
Salted Chicken
5h 10min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Drunken Herbal Prawns
4 Std. 55 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min