Braised Chicken Feet and Abalone

Braised Chicken Feet and Abalone

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
3 portions

Składniki

  • chicken feets halved at joints, claws removed
    400 g
  • hot water to blanch
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    15 g
  • abalone (6-8 pieces), rinsed, scored
    80 g
  • fresh ginger
    1 slice
  • star anise
    1 piece
  • dried bay leaf
    1
  • cinnamon stick
    1
  • cooking oil
    20 g
  • garlic clove
    1
  • light soy sauce
    25 g
  • dark soy sauce
    30 g
  • water
    100 g
  • lump sugar
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 488.3 kcal / 2043.3 kJ
Białko 35.9 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 21.5 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...