![Rice Wine Chicken Rice Wine Chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C2F7184-122E-425F-8EF8-3C05FF152C51/Derivates/ede9046e-9357-4c78-9d1a-257fbce38711.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sesame oil
- 100 g fresh ginger, shredded
- 1200 g kampung chicken, with skin and bone, cut in pieces (3-4 cm)
- 20 g dried black fungi, soaked to soften, shredded
- 500 g glutinous rice wine
- 2 tsp salt
- 1 tsp lump sugar (opcjonalnie)
- 20 g wolfberries (goji)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Braised pork belly
55 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 godz. 50 min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 godz. 10 min