Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pig’s stomach (approx. 450 g)
- 2 - 3 pinches salt
- 2 ½ tsp white peppercorns (8 g)
- 1700 g water
- 1 whole chicken leg (approx. 350 g), with skin and bone
- 8 g Chinese dang gui (Chinese angelica roots), sliced
- 2 sprigs fresh coriander, roots and leaves separated
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 12 g wolfberries (goji)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 119 mg
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Salted Chicken
5h 10 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Pork Belly In Shrimp Paste
55min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.