Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cooking oil
- 300 g pork belly, with skin, patted dry with kitchen towels, cut in pieces (2 cm x 1 cm)
- 5 garlic cloves
- 40 g fresh ginger, julienned
- 20 g shredded dried cuttlefish, approx. 5 cm long
- 1 bird's eye chilli (chilli padi), sliced (opcjonalnie)
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 30 g shrimp paste (har cheong)
- 350 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2835 kJ / 678 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 107 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Chai Buey
1hod. 45min
Buddha's Delight
55 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Shallot Oil
25min
Green Chillies With Pork Belly
25min
Salted Fish Pork Belly
30min
Yam Rice
45min