Pork Belly In Shrimp Paste
TM6

Pork Belly In Shrimp Paste

4.1 (10 ocen)

Składniki

  • 30 g cooking oil
  • 300 g pork belly, with skin, patted dry with kitchen towels, cut in pieces (2 cm x 1 cm)
  • 5 garlic cloves
  • 40 g fresh ginger, julienned
  • 20 g shredded dried cuttlefish, approx. 5 cm long
  • 1 bird's eye chilli (chilli padi), sliced (opcjonalnie)
  • 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
  • 30 g shrimp paste (har cheong)
  • 350 g water

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2835 kJ / 678 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
64 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Błonnik
1 g
Sód
107 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy