Pork Belly In Shrimp Paste

Pork Belly In Shrimp Paste

4.0 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
3 portions

Składniki

  • cooking oil
    30 g
  • pork belly, with skin patted dry with kitchen towels, cut in pieces (2 cm x 1 cm)
    300 g
  • garlic cloves
    5
  • fresh ginger julienned
    40 g
  • shredded dried cuttlefish approx. 5 cm long
    20 g
  • bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie) sliced
    1
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    1 tbsp
  • shrimp paste (har cheong)
    30 g
  • water
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 678 kcal / 2835 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 64 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 107 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...