Hakka Yam Abacus

Hakka Yam Abacus

2.8 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 portions

Składniki

  • water
    2700 g
  • yam (taro roots) peeled, cut in cubes (2 cm)
    500 g
  • salt
    3 tsp
  • tapioca flour
    150 g
  • garlic cloves
    8
  • shallots
    20 g
  • dried shrimp soaked in hot water for 30 minutes
    15 g
  • cooking oil plus 2 tbsp
    30 g
  • dried shredded squid soak in hot water for 30 minutes
    10 g
  • dried shiitake mushrooms soaked to soften, stems removed, cut in thin slices
    4
  • dried black fungus soaked to soften, cut in thin strips
    3
  • minced pork
    100 g
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • dark sesame oil roasted
    1 tsp
  • dark soy sauce
    ½ tsp
  • white pepper powder
    ½ tsp
  • fresh red chilli julienned
    1
  • spring onions chopped
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 409 kcal / 2013 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1553 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...