Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2700 g water
- 500 g yam (taro roots), peeled, cut in cubes (2 cm)
- 3 tsp salt
- 150 g tapioca flour
- 8 garlic cloves
- 20 g shallots
- 15 g dried shrimp, soaked in hot water for 30 minutes
- 30 g cooking oil, plus 2 tbsp
- 10 g dried shredded squid, soak in hot water for 30 minutes
- 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, cut in thin slices
- 3 dried black fungus, soaked to soften, cut in thin strips
- 100 g minced pork
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp dark sesame oil, roasted
- ½ tsp dark soy sauce
- ½ tsp white pepper powder
- 1 fresh red chilli, julienned
- 2 sprigs spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2013 kJ / 409 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1553 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Mapo tofu
15min
Sweet and sour pork ribs
40min
Braised pork belly
55min
Yam Rice
45min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min