Urządzenia i Akcesoria
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions
Składniki
-
chicken thigh fillets (approx. 4 pieces), with skin, cut in pieces (4 cm)1200 g
-
salt1 ½ tsp
-
toasted sesame oil2 tbsp
-
red glutinous rice wine4 tbsp
-
old ginger cut in slices20 g
-
red glutinous rice wine dregs (ang chow)100 g
-
light soy sauce10 g
-
molasses sugar10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
767 mg
Białko
33 g
Kalorie
2220 kJ /
530 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Belly In Shrimp Paste
55 min
Rice Wine Chicken
30 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Yam Rice
45 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min