
Wersje kompatybilne
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g chicken thigh fillets (approx. 4 pieces), with skin, cut in pieces (4 cm)
- 1 ½ tsp salt
- 2 tbsp toasted sesame oil
- 4 tbsp red glutinous rice wine
- 20 g old ginger cut in slices
- 100 g red glutinous rice wine dregs (ang chow)
- 10 g light soy sauce
- 10 g molasses sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 530 kcal / 2220 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 767 mg