Wersje kompatybilne
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g chicken thigh fillets (approx. 4 pieces), with skin, cut in pieces (4 cm)
- 1 ½ tsp salt
- 2 tbsp toasted sesame oil
- 4 tbsp red glutinous rice wine
- 20 g old ginger, cut in slices
- 100 g red glutinous rice wine dregs (ang chow)
- 10 g light soy sauce
- 10 g molasses sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 767 mg
Alternatywne przepisy
Lotus Leaf Glutinous Rice
1 godz. 35 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Green Chillies With Pork Belly
25min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Salted Chicken
5h 10 min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35min
Hakka Rice Wine Chicken
1h 25min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min