Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)

Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)

4.3 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • chicken thigh fillets (approx. 4 pieces), with skin, cut in pieces (4 cm)
    1200 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • toasted sesame oil
    2 tbsp
  • red glutinous rice wine
    4 tbsp
  • old ginger cut in slices
    20 g
  • red glutinous rice wine dregs (ang chow)
    100 g
  • light soy sauce
    10 g
  • molasses sugar
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 767 mg
Białko 33 g
Kalorie 2220 kJ / 530 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...