Wersje kompatybilne
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g chicken thigh fillets (approx. 4 pieces), with skin, cut in pieces (4 cm)
- 1 ½ tsp salt
- 2 tbsp toasted sesame oil
- 4 tbsp red glutinous rice wine
- 20 g old ginger, cut in slices
- 100 g red glutinous rice wine dregs (ang chow)
- 10 g light soy sauce
- 10 g molasses sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 767 mg
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Sesame Crème
10min
Stir Fried French Beans
15min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
He Tao Zhi Ma Hu (Sweet Walnut Sesame Soup)
35min
Green Papaya Fish Soup
2sa 15 dk
Salted Fish Pork Belly
30 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Homemade Soy Milk
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Yam Rice
45 Min