Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pork trotter, with skin and bone, cut in pieces (5-6 cm)
- 140 g garlic cloves
- 140 g shallots
- 160 g white rice vinegar
- 120 g sugar, adjust to taste
- 10 dried chillies, rinsed, soaked and deseeded
- 6 bird's eye chillies (chilli padi)
- 1 tbsp light soy sauce
- 2 tbsp dark soy sauce
- 3 tbsp oyster sauce
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1995.8 kJ / 477 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Braised pork belly
55min
Chai Buey
1h 45min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 godz. 50 min
Spring onion pork ribs
1u.
Rice Wine Chicken
30min
Salted Fish Pork Belly
30min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min