Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cooking oil
- 60 g onions, cut in slices
- 3 fresh shiitake mushrooms, cut in slices
- 1 fresh green chilli, cut in slices
- 1 pinch salt
- 1 pinch white pepper powder
- 20 g garlic cloves
- 2 cm fresh ginger
- 100 g pork belly, skinless, cut in thin slices (0.3 cm)
- 150 g kimchi (Korean fermented vegetable)
- 1 tbsp rice wine
- 1 tbsp gochujang (Korean chilli paste)
- 1 tbsp spring onions, white part only, chopped
- 3 - 4 drops sesame oil
- 1 tsp white sesame seeds, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.3 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pineapple Pork Ribs
1óra 10p
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Braised pork belly
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Mapo tofu
15min
Hong Kong Style Roasted Pork Belly
9h 15 min
Pork Belly Cabbage Rice
45 min
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min