Kip met rode paprika

Kip met rode paprika

4.5 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porties

Składniki

  • teentje knoflook
    2
  • extra vergine olijfolie
    40 g
  • paprika, rode in stukken (2-3 cm)
    350 g
  • verse basilicum
    1 takje
  • fijn zout
    2 tl
  • verse tijm
    1 takje
  • verse rozemarijn
    1 takje
  • rode peper (opcjonalnie)
    1 snuifje
  • laurierblad, gedroogd
    1
  • ansjovisfilets, in olie of gepekeld, goed uitgelekt
    2 - 3
  • kippenpootjes, ontveld, met been (dijen en bouten gesplitst)
    700 g
  • blond bier
    100 g
  • groentenbouillon (opcjonalnie)
    50 g
    50 g water, + 1 tl groentebouillonpasta, zelfgemaakt
  • witte peper
    1 snuifje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 22.7 g
Kalorie 996 kJ / 238 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...