Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 teentje knoflook
- 40 g extra vergine olijfolie
- 350 g paprika, rode, in stukken (2-3 cm)
- 1 takje verse basilicum
- 2 tl fijn zout
- 1 takje verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 snuifje rode peper (opcjonalnie)
- 1 laurierblad, gedroogd
- 2 - 3 ansjovisfilets, in olie of gepekeld, goed uitgelekt
- 700 g kippenpootjes, ontveld, met been (dijen en bouten gesplitst)
- 100 g blond bier
-
50
g groentenbouillon (opcjonalnie)
lub 50 g water + 1 tl groentebouillonpasta, zelfgemaakt (opcjonalnie) - 1 snuifje witte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 min
Paprika's in zoetzure saus
30 min
Appel-rozijnen bladerdeeg taart zonder toegevoegde suikers
Brak ocen
Kippenborstfilet met topping van courgette
50 min
Lamsstoofpotje
1h 45min
Gestoomde citroencake
2hod. 20min
Gemarineerde paprika's
Brak ocen
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1h 15min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Gestoomde peren met chocolade-kardemomsaus
40 min
Kip met warme aardappelsalade
55 min