Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 teentje knoflook
- 40 g extra vergine olijfolie
- 350 g paprika, rode, in stukken (2-3 cm)
- 1 takje verse basilicum
- 2 tl fijn zout
- 1 takje verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 snuifje rode peper (opcjonalnie)
- 1 laurierblad, gedroogd
- 2 - 3 ansjovisfilets, in olie of gepekeld, goed uitgelekt
- 700 g kippenpootjes, ontveld, met been (dijen en bouten gesplitst)
- 100 g blond bier
-
50
g groentenbouillon (opcjonalnie)
lub 50 g water + 1 tl groentebouillonpasta, zelfgemaakt (opcjonalnie) - 1 snuifje witte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Viscurry
35 min
Griekse varkensstoofpot
45 min
Kippenborstfilet met topping van courgette
50min
Kip met citroen
50min
Ovenschotel met kip en spek
1 godz. 10 min
Kipfilets pizzaiola
55min
Koud gebraad met courgette en muntsaus
Brak ocen
Cava Cocktail Surprise
4 Std. 10 Min
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
1h
Varkenshaasje in papillot
1h
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
40 min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1h