Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g plantaardige olie
- 5 g verse gember, in dunne schijfjes
- 1 rode peper, diagonaal gesneden
- 3 lente-uitjes, in schijfjes
- 10 rauwe scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 100 g glasmie, gedrenkt in water gedurende 10 minuten, in tweeën gesneden
- 1 tl zout
- 3 el sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 el ketchup
- 1 el rijstwijn
- 100 g water
- ¼ tl sesamolie (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kip met romige groenten saus
50 Min
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1 Std. 15 Min
Steak au Poivre
20 Min
Erwten met ham
25 Min
Paashaas macarons
Brak ocen
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50 Min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Caipirinha van mango
5 min
Verloren brood met peer, gember en bessenjam
Brak ocen
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35 Min
Taart van appelcrumble en meringue
2h
Japanse kip curry
55 min