Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g plantaardige olie
- 5 g verse gember, in dunne schijfjes
- 1 rode peper, diagonaal gesneden
- 3 lente-uitjes, in schijfjes
- 10 rauwe scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 100 g glasmie, gedrenkt in water gedurende 10 minuten, in tweeën gesneden
- 1 tl zout
- 3 el sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 el ketchup
- 1 el rijstwijn
- 100 g water
- ¼ tl sesamolie (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schiacciata met gerookte zalm
Brak ocen
Zalmsoufflé
1hod.
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40 Min
Frittata met gestoomde aardappelen
1hod. 15min
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
8 Std. 10 Min
Loempia’s
55 Min
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50 Min
Flans van geitenkaas met yoghurtsaus en prei
45 Min
Groentesoep met pasta, varkensrollade met groenten, puddinkjes, muffins
Brak ocen
Kip met citroen
50 Min
Snelle Thaise kipcurry
40 Min
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35 Min