Polpette di pane con brodo di pollo

Polpette di pane con brodo di pollo

4.8 6 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di pane, non completamente raffermo a pezzi (2-3 cm),
    250 g di pane bianco, non completamente raffermo, a pezzi (2-3 cm),
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 6 rametti di prezzemolo le foglioline e i gambi
  • 25 g di burro
  • 200 g di latte
  • 3 uova
  • 2 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1000 g di acqua
  • 4 ali di pollo (circa 600 g)
  • 200 g di verdure miste (es. carote, cipolle, sedano), a pezzi (2-3 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24 g
Kalorie 2118 kJ / 506 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...