Penne risottate con le cozze

Penne risottate con le cozze

3.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 250 g di acqua + q.b.
  • 1000 g di cozze fresche, pulite
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 30 g di scalogno a metà
  • 3 spicchi di aglio
  • 1 peperoncino rosso (opcjonalnie) piccante piccolo, senza semi
    ⅓ di cucchiaino di peperoncino rosso secco
  • 50 g di vino bianco, secco (opcjonalnie)
  • 120 g di pomodori ciliegino a metà
  • 40 - 50 g di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 350 g di pasta secca, tipo penne o pasta corta di formato simile

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 2011 kJ / 480 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...