Ravioli alla carbonara
TM6 TM5

Ravioli alla carbonara

5.0 (6 ocen)

Składniki

Pasta fresca

  • 200 g di farina tipo 00
  • 130 g di semola di grano duro
  • 2 uova
  • 5 tuorli

Farcia

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 8 tuorli
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Salsa al pecorino

  • 140 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di latte intero
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 500 g di guanciale a listarelle

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3458.7 kJ / 826.7 kcal
Białko
46.5 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
52 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Błonnik
1.9 g
Sód
1575.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy