Ravioli alla carbonara

Ravioli alla carbonara

4.0 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di semola di grano duro
    130 g
  • uova
    2
  • tuorli
    5
Farcia
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • tuorli
    8
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
Salsa al pecorino
  • di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
    140 g
  • di latte intero
    200 g
  • di amido di mais (maizena)
    10 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di guanciale a listarelle
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 826.7 kcal / 3458.7 kJ
Białko 46.5 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 1575.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...