Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di farina tipo 00
- 130 g di semola di grano duro
- 2 uova
- 5 tuorli
Farcia
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 8 tuorli
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Salsa al pecorino
- 140 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di latte intero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di guanciale a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3458.7 kJ / 826.7 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1575.2 mg
Alternatywne przepisy
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1h
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4 Std.
Olio piccante
1h 30min
Insalata di pane fritto e melone giallo
25min
Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo
30 min
Alette di pollo con salsa Buffalo
45 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1h 30min
Mazzolini di pasta sfoglia speck e formaggio
3h 50min
Scaloppine di vitello al limone
25min
Tacos al pastor
7 godz.
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30 min