Ravioli alla carbonara

Ravioli alla carbonara

4.0 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 200 g di farina tipo 00
  • 130 g di semola di grano duro
  • 2 uova
  • 5 tuorli
Farcia
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 8 tuorli
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Salsa al pecorino
  • 140 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di latte intero
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 500 g di guanciale a listarelle

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1575.2 mg
Białko 46.5 g
Kalorie 3458.7 kJ / 826.7 kcal
Tłuszcz 52 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...