Burgers aux brocolis et sauce aux radis

Burgers aux brocolis et sauce aux radis

4.0 15 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Sauce aux radis
  • 160 g de radis rouges nettoyés
  • 1 oignon rouge (env. 60 g), coupé en deux
  • 10 g de moutarde (1 c. à café env.)
  • 25 g de vinaigre de vin blanc
  • 35 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café de sel fin
  • 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu
  • 15 g de câpres saumurées, égouttées
Beignets de brocoli
  • 460 g d'eau
  • 500 g de brocolis en fleurettes
  • 70 g d'amandes entières
  • 30 g de farine de soja entière, pour remplacer l'œuf
  • 20 g de pain émietté végétalien
  • 30 g de flocons d'avoine
  • 1 c. à café de sel fin
  • ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
  • de l'huile végétale pour la friture

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 1565 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 9.2 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...