Pizza à la courge

Pizza à la courge

4.2 6 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Pâte
  • 150 g de grains de blé
  • 200 g d'eau
  • ½ cube de levure fraîche (20 g)
  • 1 c. à café de sucre
  • 250 g de farine
  • 25 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de sel
Garniture
  • 1 oignon rouge (70 g), en rondelles
  • 300 g de courge Hokkaido (aussi potimarron ou courge orange knirps) en dés (d’env. 5 mm)
  • 100 g de jambon cru, en dés
  • 20 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de romarin, sec, haché
  • 150 g de gruyère en dés
  • 150 g de pomme, acidulée coupée en quartiers
  • 200 g de crème fraîche, 30 % de matières grasses
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche finement ciselée (env. 5 g)
  • ½ c. à café de poivre, moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 29 g
Kalorie 3472 kJ / 829 kcal
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...