Salade d'orge tiède aux légumes-poulet

Salade d'orge tiède aux légumes-poulet

3.9 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
5 portions

Składniki

  • 250 g de courgettes coupées en morceaux
  • 200 g de carottes coupées en morceaux
  • 50 g d'olives, tout type, dénoyautées
  • 1 brin de thym, frais effeuillé
  • 10 petites feuilles de basilic frais
  • 600 g de poulet, désossé
    600 g de cuisses de poulet, désossées et sans peau
  • un peu d'huile d'olive pour badigeonner
  • un peu de poivre noir, fraîchement moulu
  • 1 citron coupé en rondelles
  • 1000 g d'eau
  • 2 ½ c. à café de sel
  • 250 g d’orge perlé
  • 20 g de jus de citron
  • 100 g de yogourt nature
  • ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36 g
Kalorie 1470 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...