Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de cardo cocido (en conserva)
- 30 g de aceite de oliva
- 20 g de mantequilla
- 3 dientes de ajo
- 1 cucharada de harina
- 40 g de almendra molida tostada
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 6 ración
- Kalorie
- 4322.4 kJ / 1033.1 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 25 g
- Sód
- 1767.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porrusalda con calabaza
50min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Pochas a la navarra
40 min
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35 min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40 min
Calamares en su tinta
1h 5min
Borrajas con gambas
40 min
Cardo a la cerveza
25 min
Níscalos guisados
30 min
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30 min
Porrusalda con bacalao
40 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 min