Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de langostinos grandes crudos enteros
- 300 g de almejas frescas
- 2 cucharadas de sal gorda
Fumet
- 3 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 600 g de agua
- 1 cucharadita de sal
Judías
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de puerro en rodajas de 2 cm
- 1 diente de ajo
- 200 g de tomate troceado en conserva
- 30 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 896.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de pavo al ajillo
45 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min
Pastel frío de pisto
3h
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Arroz caldoso con atún fresco
40 min
Rape con salsa de carabineros
50 min
Bartolillos
2h 30min
Volovanes con marisco y rape
1 godz. 10 min
Cazuela de fideos con langostinos
40 min
Arroz de alcachofas y bacalao (Cocción de arroz)
50 min
Cazuela de rape rusadir
1h
Solomillo de cerdo al horno con salsa de mostaza
5h