Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g shallots
lub 1 garlic clove - 1 sprig fresh rosemary, needles washed and dried
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to taste
- 20 g carrots, cut into pieces (3-4 cm)
- 20 g celery, cut into pieces (3-4 cm)
- 180 g canned chickpeas, strained
- 200 g water
- ½ tsp fine salt
- 100 g whole wheat pasta, dried, e.g. penne rigate or other short type whole wheat pasta
- 60 g prawns, raw, peeled
- 2 pinches freshly ground black pepper (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Black-eyed bean stew with whole squid
5h 15min
Pumpkin and Spinach Pie
1h 35 min.
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Miso Mushrooms Toast with Tahini Yogurt
45 min
Stir-fried vegetables
10min
Grah i Varivah (Bean Soup)
2h
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2h
No-rise Wholemeal Pizzas
40 min
Salt Cod Fritters
45 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Pasta Salad with Cod and Tartare Sauce
1 godz. 45 min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min