Wholemeal pasta with chickpea cream and prawns

Wholemeal pasta with chickpea cream and prawns

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • shallots
    20 g
    1 garlic clove
  • fresh rosemary needles washed and dried
    1 sprig
  • extra virgin olive oil plus extra to taste
    30 g
  • carrots cut into pieces (3-4 cm)
    20 g
  • celery cut into pieces (3-4 cm)
    20 g
  • canned chickpeas strained
    180 g
  • water
    200 g
  • fine salt
    ½ tsp
  • whole wheat pasta, dried e.g. penne rigate or other short type whole wheat pasta
    100 g
  • prawns, raw, peeled
    60 g
  • freshly ground black pepper (opcjonalnie)
    2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18 g
Kalorie 1987 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...