
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g couscous, medium
- 800 g water
- 70 g olive oil
- 2 tsp fine salt
- 200 g onions cut into halves
- 200 g carrots cut into pieces
- 1 piece fresh ginger (3 cm), peeled and thinly sliced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tbsp vegetable stock paste, homemade - 150 g potatoes diced (1-2 cm)
- 200 g red peppers cut into bite-sized pieces
- 100 g aubergines cut into bite-sized pieces
- 100 g dried apricots cut into quarters
- ½ tsp freshly ground black pepper
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp hot paprika powder
- 1 tsp ground coriander
- 500 g chicken breast fillet cut into pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh mint leaves only (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 710 kcal / 2971 kJ
- Białko
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 87 g
- Błonnik
- 15.6 g