Wersje kompatybilne
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 stalks fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¾ - 1 tsp salt, to taste
- ½ - ¾ tsp ground cumin, to taste
R’gaif bread
- 180 g water
-
20
g fresh yeast
lub 1 heaped tsp dried instant yeast (10 g) - 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- oil, for greasing
Falafel
- 4 spring onions, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 5 g fresh parsley
- 4 stalks fresh mint, leaves only
- ½ fresh red chilli, cut in halves and deseeded
- 1 tsp baking powder
- 720 g canned chickpeas, drained
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Finalising R’gaif bread and falafel
- 400 g plain flour, plus extra for dusting
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 53679 kJ / 1282 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 177 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26 Std. 15 Min
Pistachio cheesecakes with mango
2j 30 menit
Bread and tomato soup, Rolled spinach omelette and Steamed ratatouille vegetables
1h 5min
Guacamole
10min
Cheese mousse
10min
Tuna mousse
10min
Cod with aïoli
40min
Crunchy Granola
Brak ocen
Hot dogs
35min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Pitta bread
2h
Salmon tartare
10min