Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 10 g vegetable oil, plus extra for frying
- 100 g smoked bacon, cut in cubes (2-3 cm)
- 450 g braising steak, cut in cubes (3 cm)
- 1 tbsp wheat flour
- 150 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 300 g red wine, full-bodied
- 1 bouquet garni
- 1 - 2 pinches salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground pepper, to taste
- 150 g fresh white button mushrooms, cut in quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3082 kJ / 735 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
15min
Tzatziki
20 Min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1h
Pickled Grated Carrots (TM5)
Brak ocen
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Quiche Lorraine
45min
Hollandaise sauce
15min
Olive oil cake (Pompes à l'huile)
3h
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40min
Salmon burgers
25 Min
Hollandaise sauce
15min
Spaetzle
35min