Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Radish salsa
- 160 g red radishes, cleaned
- 1 red onion (approx. 60 g), cut into halves
- 10 g mustard (approx. 1 tsp)
- 25 g white wine vinegar
- 35 g olive oil
- ½ tsp fine salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 15 g capers, pickled, drained
Broccoli fritters
- 460 g water
- 500 g broccoli, in florets
- 70 g almonds, whole
- 30 g soy flour, full fat, as egg replacement
- 20 g breadcrumbs, vegan
- 30 g oat flakes
- 1 tsp fine salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baked broccoli bites with tofu mayonnaise
55min
Ratatouille
40min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 min
Roasted Vegetables, Farro and Lemon Feta Dressing (Ben) Metric
55min
Sweet potato and chickpea pizzas (Toddlers and beyond)
1h 10min
Orange couscous with steamed salmon
35 Min
Mediterranean pearl barley risotto
1h
Spinach and tomato quiche
1h 45min
Vegan bean burger
1h 20 min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Kale Meat(less) Balls
30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min