Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1550 g water
- 400 g carrots, unpeeled, cut in pieces (4 cm)
- 250 g white jasmine rice
- 200 g fresh mushrooms, cut in halves
- 150 g broccoli florets, cut in pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 20 g vegetable oil
- 100 g peanut butter
- 10 g sugar
- 30 g soy sauce
- ½ tsp ground black pepper
- 10 g sesame oil
- 150 g red peppers, thinly sliced (approx. 0.5 cm)
- 50 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 150 g roasted cashew nuts, salted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3159.9 kJ / 755.2 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 88.1 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 762.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1 Std.
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min
Tofu stew
30min
Vegan Green Pea Fritters
20 Min
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40min
Warming turmeric and ginger drink
10 Min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5h 40min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Pearl Barley and Chicken Salad
1 Std.
Mexican Quinoa Salad
30min