Vegetables and cashew nuts in peanut sauce with rice

Vegetables and cashew nuts in peanut sauce with rice

4.2 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • water
    1550 g
  • carrots unpeeled, cut in pieces (4 cm)
    400 g
  • white jasmine rice
    250 g
  • fresh mushrooms cut in halves
    200 g
  • broccoli florets cut in pieces (3 cm)
    150 g
  • garlic clove
    1
  • vegetable oil
    20 g
  • peanut butter
    100 g
  • sugar
    10 g
  • soy sauce
    30 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • sesame oil
    10 g
  • red peppers thinly sliced (approx. 0.5 cm)
    150 g
  • spring onions cut in pieces (3 cm)
    50 g
  • roasted cashew nuts, salted
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 762.5 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 3159.9 kJ / 755.2 kcal
Tłuszcz 38.9 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 88.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...