
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g onions cut into halves
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 100 g thin dried pasta for soups (e.g. fidelini)
-
250
g tomatoes cut into pieces
lub 250 g crushed tomatoes, canned - 50 g tomato purée (concentrated)
-
2
heaped tsp stock paste, homemade meat or vegetable
lub 2 stock cubes (each for 0.5 l) meat or vegetable - ½ - 1 tsp ground cumin to taste (opcjonalnie)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 136 kcal / 568 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 1.8 g