Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 100 g thin dried pasta for soups (e.g. fidelini)
-
250
g tomatoes, cut into pieces
lub 250 g crushed tomatoes, canned - 50 g tomato purée (concentrated)
-
2
heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable
lub 2 stock cubes (each for 0.5 l), meat or vegetable - ½ - 1 tsp ground cumin, to taste (opcjonalnie)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil and Pancetta Stew
1h
Chickpea soup with spinach
40min
Three Cheese Pasta Shells
40min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Penne with mussels
Brak ocen
Surimi Stick Salad (TM5)
15min
Lentil and Chorizo Stew
4 Std.
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Polenta
1h
Pasta with leek and ajvar
30min
Noodle soup
35min
Chickpea stew with vegetables and chorizo
45min