Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Potatoes
- 625 g water
- 1360 g Yukon gold potatoes (approx. 70-100 g ea.)
-
85
g extra virgin olive oil
lub 85 g vegetable oil - 1 tbsp salt, to taste
- 2 sprigs rosemary, fresh
Parmesan Gremolata
- 60 g Parmesan cheese, cubed
- 1 garlic clove
- 15 g parsley leaves, fresh
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1362 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sautéing Red Pepper with Onions
Brak ocen
Broccoli Stem Slaw
15min
Baked Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20 min
Slow Cooked Pot Roast
6 godz. 20 min
Peruvian Seabass Salad
Brak ocen
Peeler Beet Carpaccio with Burrata (Metric)
1h 25min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
4 Std. 20 Min
Peanut brittle
1h 30min
Caramelised red onion chutney
24h
Menu with Vegetable Soup, Chicken with Mustard Sauce and Steamed Vegetables
45 min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Beef Goulash
2h 45min