Chicken breast with mushroom sauce and potatoes

Chicken breast with mushroom sauce and potatoes

4.2 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • fine salt
    2 tsp
  • potatoes peeled and cut into pieces (3-4 cm)
    300 g
  • chicken breast fillets skinned (150-200 g each), cut into strips (1 cm)
    2
  • lemon preferably organic, grated zest and juice only
    ½
  • freshly ground black pepper plus extra to taste
    1 pinch
  • shallots
    50 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • button mushrooms sliced
    150 g
  • dry white wine
    30 g
  • soy cream
    100 g
  • ground nutmeg
    1 - 2 pinches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 53 g
Kalorie 2535 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...