Low Meat Lasagne

Low Meat Lasagne

5.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • 130 g de parmesan rapé en morceaux
La sauce bolognaise
  • 200 g de viande hachée, porc et bœuf effilochée
  • 150 g de vin rouge, sec
  • 1 conserve de tomates pelées en dés, en boîte (400 g)
  • 100 g de concentré de tomates
  • 2 c. à café de sel
  • 1 ¼ de c. à café de poivre noir, moulu
  • 1 c. à café de sucre
  • 1 c. à café de basilic séché
  • 2 feuilles de laurier frais
La sauce béchamel et finition
  • 650 g de lait
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 60 g de farine de blé
  • ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu
  • 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
  • beurre pour graisser
  • 250 g de pâtes sèches, type lasagne (env. 12 feuilles, 10 x 20 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1430 mg
Białko 31 g
Kalorie 2876 kJ / 687 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...