Gratin de hachis et cornettes

Gratin de hachis et cornettes

4.8 74 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • de beurre à rôtir
    1 c. à café
  • de gruyère en morceaux (2 cm)
    80 g
  • de carottes pelées, en morceaux (2 cm)
    400 g
  • de céleri-rave pelé, en morceaux (3 cm)
    200 g
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de concentré de tomates
    30 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte (400 g)
    1 conserve
  • cubes de bouillon de bœuf (pour 0,5 l)
    2
  • d'origan séché
    ½ c. à soupe
  • de beurre à rôtir
    2 c. à soupe
  • de viande de bœuf hachée
    500 g
  • d'eau
    250 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre, moulu
    4 pincées
  • de pâtes, sèches, type cornettes (cuisson 7 min.)
    350 g
  • de demi-crème à sauce
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 638 kcal / 2670 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...