Dip mexicain en couches

Dip mexicain en couches

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
10 portions

Składniki

Salsa
  • de tomates mûres (env. 2-3 tomates), épépinées, coupées en 4
    250 g
  • piment jalapeño frais coupé en 2 (optionel)
    1
  • d'oignons rouges
    80 g
  • de jus de citron vert
    1 c. à soupe
  • de sel
    ½ c. à café
'Crème' aigre
  • de noix de cajou
    100 g
  • de pignons de pin
    100 g
  • de jus de citron
    60 g
  • d'eau
    150 g
  • de sel selon vos goûts
    1 - 2 pincées
Dip d'avocat
  • avocats la chair uniquement
    2
  • de jus de citron vert
    1 - 2 c. à café
  • de sel
    1 - 2 pincées
  • de poivre noir moulu
    1 - 2 pincées
Présentation
  • de purée de haricots mexicains (refried beans)
    400 g
  • laitue iceberg ciselée
    ½
  • de fromage vegan râpé
    150 g
  • des feuilles de coriandre fraîche pour la garniture
  • des chips de maïs pour accompagner

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 357.8 kcal / 1502.8 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...